Huub VERLINDEN

Huub VERLINDEN

Huub Verlinden is fysiotherapeut, manueel therapeut, acupuncturist, toegepast kinesioloog en Marcos-therapeut.

Van 1974 tot 1989 werkte hij in een eigen praktijk voor fysiotherapie. In die tijd was hij tevens docent fysiotherapie (Heerlen) en docent manuele therapie (Utrecht). In 1986 behaalde hij het diploma acupunctuur bij de toenmalige NVVF. Sinds 1989 werkt hij in een eigen Praktijk voor Natuurgeneeskunde in Nuth.


Het gebruikmaken van spiertesten (toegepaste kinesiologie) is hem op het lijf geschreven. Om zich hierin te bekwamen leerde en werkte hij o.a. in de VS bij Sheldon Deal NMD in Tucson, Arizona. 

Als mede-grondlegger van de Marcos-therapie is hij hoofddocent kinesiologie aan de Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut.

Voor zijn persoonlijke ontwikkeling is hij sedert 20 jaar in de leer bij Jes Jansen-van Sprakelaar. Bij haar deed hij vooral mensenkennis op door het leren kennen van zichzelf. 


Huub Verlinden schreef twee therapeutische naslagwerken: Acupunctuuratlas van de Gevoelens (2000) en Heel je Vermogen (2006). Samen met Jes Jansen-van Sprakelaar schreef hij drie boeken over bewustzijn en bewustwording: OntMoet Jezelf (1993), Ik heb moed… te ontmoeten (2001) en Anders Denken (2004).


Klik hier voor het artikel: "Kinesiologie en acupunctuur - zoeken naar inzicht" van Huub Verlinden dat is gepubliceerd in Huang Ti nr. 5, oktober 2010. Met dank aan de NVA.


In de Huang Ti nummer 4, herfst 2013 vertelt Huub Verlinden hoe kinesiologie en acupunctuur kunnen helpen bij mensen die een posttraumatisch stress-stoornis (PTSS) ontwikkelen. Klik hier om het artikel te downloaden.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl