The Power of Traditional Chinese Medicine in Treating both Spiritual and Physical Complaints

The Power of Traditional Chinese Medicine in Treating both Spiritual and Physical Complaints
The Power of Traditional Chinese Medicine in Treating both Spiritual and Physical Complaints
24-26 mei 2019
12:30-18 uur (dag 1) | 10-17 uur (dag 2 en 3)

geannuleerd

Nadat ik in 1993 ben begonnen met het studeren van Chinese geneeskunst, heb ik de afgelopen 26 jaar ervaren dat de twee meest voorkomende soorten klachten zowel gerelateerd zijn aan het bewegingsapparaat (fysiek) als van emotioneel/spirituele aard zijn. Veel van mijn collega's geven aan een soortgelijke ervaring te hebben in hun kliniek. Dat heeft me ertoe aangezet deze workshop te schrijven.


Uitgangspunt van deze workshop is het Chinese begrip van geest en lichaam, inclusief hun overeenkomsten en verschillen. Daarvandaan zullen we op onze reis verschillende Chinese geneeskundige concepten bespreken, waaronder Wu Xing / Five Element Archetypes, Wu Shen / Five Spirits, Qi Qing / Seven Emotions en de Qi Jing Ba Mai / Eight Extraordinary Vessels.

We beëindigen de workshop met het behandelen van de verschillende acupunctuurpuntcombinaties die we voor geestelijke en lichamelijke klachten kunnen inzetten.


Het mooie van deze workshop ligt in het besef dat we zowel een verschil maken in de afzonderlijke begrippen geest en lichaam, maar dat we ze ook zullen zien als een collectief geheel, omdat geest en lichaam hetzelfde zijn, en geest en lichaam ook één zijn. Net als Yin en Yang, bestaat de een niet zonder de ander. Dat betekent dat wanneer je de een behandelt, je altijd ook de ander behandelt. Ga maar na hoe vaak ook in uw praktijk een geestelijke klacht een lichamelijke aandoening heeft teweeggebracht, of omgekeerd. Het is niet te tellen.


De belangrijke rol van Qi

Een van de dingen die Chinese geneeskunst zo uniek maakt, is de speciale manier waarop het de patiënt ziet; deze visie biedt ons ook een prachtig inzicht in wat het leven is en hoe belangrijk de rol van Qi in het leven is. Deze workshop zal ons bewuster maken van hoe vakkundig we Qi eigenlijk gebruiken in onze praktijk. Qi is namelijk niet alleen datgene dat alle manifestaties van het leven in lichaam en geest verbindt, het is tegelijkertijd ook de tool die we gebruiken bij onze diagnose en behandeling. Elk van de puntencombinaties die wordt besproken en in de praktijk wordt gebracht, gaat over Qi. Tijdens deze workshop zult u leren hoe u Qi op een verstandige manier kunt begrijpen en gebruiken; zoals de meesters van de Chinese geneeskunst eeuwen geleden ook al deden!


Ik ben ervan overtuigd dat deze workshop u ongeacht uw ervaringsniveau verder zal helpen. Op de eerste ochtend van de workshop zal ik uitgebreid lesmateriaal aan u ter beschikking stellen.


Graag nodig ik u uit voor deze fascinerende, verhelderende en plezierige workshop!David Hartmann

Locatie
Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Tel: +31 346 351755
Taal
Engels
Prijs
€ 579

incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2 en 3)

Vereiste voorkennis

Basic TCM.

Doelgroep

Acupuncturisten, student acupunctuur, TCM-behandelaren die werken met acupunctuurpunten.

Geaccrediteerd door

Accreditatie is verkregen van NVA (code AT), NWP (3 punten/dag) en Zhong (Categorie 1, 17 NAP).

Accreditatie zal worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

geannuleerd
© International Lectures | PO Box 1814 | NL-3800 BV Amersfoort | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl