Don't guess how you have to treat children, be certain!

Don't guess how you have to treat children, be certain!
Don't guess how you have to treat children, be certain!
1-3 november 2019
13:30-19:00 uur (dag 1); 10:00-17:00 uur (dag 2 en 3)

 • Hoeveel volwassen patiënten zijn recentelijk in uw kliniek aangekomen die lijden aan ophopingsaandoeningen of luieruitslag?
 • Hoe vaak heb je polsdiagnostiek gedaan bij een patiënt die constant beweegt, terwijl hij een ballon opblaast?
 • Wanneer heb je onlangs acupunctuur gedaan bij een patiënt die bezig is met haar poppen te spelen?

Kinderen verschillen nogal van volwassenen:

Ze zijn erg yang, heet, energiek.

Opgroeien is een tijd van yang in yin, een tijd van lente, van hout, en dus - ontwikkelen ziekten van kinderen snel, plotseling, met hoge koorts en ernstige symptomen, die allemaal ook weer ineens verdwijnen.

Aan de andere kant hebben kinderen de neiging om te lijden aan zwakke spijsverteringssystemen, een zwak aardelement, wat gemakkelijk leidt tot ophoping van damp en slijm.

Hun Wei Qi is nog onvolgroeid, niet volledig gevormd, zodat externe pathogene factoren gemakkelijk kunnen binnendringen.


Niet alleen zijn de pathologieën significant verschillend bij kinderen, maar ook hun behandeling:

In deel 5 van de medische tekst - Important Formulas Worth a Thousand Gold Pieces for Emergency (Bei Ji Qian Jin Yao Fang - AD 652), schreef San Si Miao:

"Beter om 10 mannen dan 1 vrouw te behandelen, beter om 10 vrouwen dan 1 baby te behandelen"


De behandeling van kinderen moet eenvoudig, minimalistisch en nauwkeurig zijn - er moet gebruik worden gemaakt van een gering aantal naalden. Kruidenformules moeten ook eenvoudig zijn, met weinig kruiden.

Een Chinese kindergeneeskundige moet creatief, dynamisch en inventief zijn. Behandeling van het kind en zijn gezin vereist een combinatie van therapeutische hulpmiddelen, zoals voeding, Bach-remedies, aromatherapie, handmatige methoden zoals Tuina, en andere.

Kinderen hebben behoefte aan deskundige, professionele behandeling, gegeven door kundige Chinese geneeskundebeoefenaars, opgeleid in pediatrie. Bovendien is het belangrijk te onthouden dat een beter begrip van ziekten bij kinderen een nieuwe, significante perceptie van volwassen pathologieën en hun behandeling biedt.


Deze benadering vormt de basis van dit pediatrische 3-daagse weekend waarin theoretische en praktische kennis worden gecombineerd, gebaseerd op de leer van de traditionele Chinese geneeskunde met betrekking tot kindertijd en kinderziekten, evenals de enorme ervaring van Gali Stoffman, MD, met betrekking tot de behandeling van kinderen.


De cursus biedt de deelnemers een uitgebreide introductie in de wereld van de pediatrische Chinese geneeskunde, evenals nauwkeurige, effectieve en nuttige hulpmiddelen voor het succesvol behandelen van verschillende kinderziekten, waaronder terugkerende oorinfecties en geleidingsverlies bij kinderen.


Cursus hoogtepunten:

 • Een grondig begrip van kinderziekten en etiologieën
 • Introductie van de ontwikkelingstheorie van Bian Zheng
 • Pediatrische acupunctuurmethoden
 • Veilige en eenvoudig te gebruiken klinische protocollen voor de behandeling van verschillende kinderziekten, waaronder:
  • Ophoping van slijm
  • Zwak spijsverteringsstelsel
  • Koorts en LPF
  • Recidiverende en acute oorontstekingen
  • Geleidings- of conductief gehoorverlies
 • Inleiding tot pediatrische tuina
 • Tips voor ouders, dieetaanbevelingen en essentiële oliën.


Wat hebben deelnemers uit het verleden gezegd:

"De lessen waren goed georganiseerd, nauwgezet, uitgebreid en duidelijk. Ik zou graag aanvullende cursussen bij haar volgen. Gali leert op een interessante, duidelijke en praktische manier uitstekende, nuttige hulpmiddelen."

Dorit Weiner


"Gali is een uitstekende docent, professioneel en persoonlijk. Ze was zeer toegewijd aan de cursus. Ze beschikt over veel kennis met een vermogen en bereidheid om te delen, inclusief klinische instructies voor in de kliniek. De cursus is praktisch en zeer aan te bevelen, ik voelde dat het enorm heeft bijgedragen aan mijn kennis en het vermogen om kinderen te behandelen. "

Dr. Gilat Reiss, MD, kinderarts


"Dr. Gali Stoffman is een uitstekende leraar en therapeut, ze geeft veel informatie en ondersteuning tijdens en na de cursus."

Anat Regev


Locatie
Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Tel: +31 346 351755
Taal
Engels
Prijs
€ 579

incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2 en 3)

Vereiste voorkennis

Basis TCM.

Doelgroep

Acupuncturisten, herbalisten, tuina therapeuten, shiatsu therapeuten, laatste jaar TCM, studenten acupunctuur, studenten herbalist, studenten tuina, studenten shiatsu.

Geaccrediteerd door

Accreditatie is verkregen bij NVA (code AT), NWP (3 punten/dag) en Zhong (Categorie 1, 17 NAP).

Accreditatie zal worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

© International Lectures | PO Box 1814 | NL-3800 BV Amersfoort | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl