The Golden Gate – Chinese Medicine for Advanced Students (9-daagse)

The Golden Gate – Chinese Medicine for Advanced Students (9-daagse)
The Golden Gate – Chinese Medicine for Advanced Students (9-daagse)

Avihai Wolczak

27-29 mrt'20; 5-7 jun'20; 11-13 sep'20
12:30-18 uur (dag 1); 10-17 uur (dag 2, 3)

“De Golden Gate laat de kostbare sieraden van het leven tot ons komen. Door het openen van deze toegangspoort tot de innerlijke essentie kunnen we de schoonheid zowel binnen als buiten aanraken. We kunnen één worden met de waardevolle kwaliteiten van Qi die het leven verrijken. Het is de plek waar het ego weer oplost in de vormloosheid van de Tao. Het is de plek waar de reiziger vanuit de 5 fasen teruggeworpen wordt in de oorspronkelijke Yin/Yang-relatie.”

Bron: Characters of Wisdom - Taoist tales of the acupuncture points; Kaatz, Debra; The Petite Bergerie Press; 2005 | Non-Duality, Simplicity and the Chong Mai; Greenwood, Michael T.; Med Acupunct 2018 Feb 1; 30(1): 8-14


Dit is precies wat de de Golden Gate-cursus, geschreven door Avihai Wolczak (Israël), u zal brengen. Het wordt een reis door alles wat u weet over Chinese geneeskunde en neemt u mee naar een punt waar u de schoonheid van alles gaat zien. U zult begrijpen hoe deze schoonheid niet alleen uw inzicht in Qi verdiept, maar u tegelijkertijd als persoon verrijkt door u te verbinden met de meest essentiële eigenschappen van Qi. U kunt dit inzicht meteen na de cursus in praktijk brengen.


Over de cursus

De Golden Gate-cursus is verdeeld in zes delen: Hout, Metaal, Aarde, Vuur (2 delen) en Water. Momenteel worden de eerste drie delen al onderwezen, de andere delen zijn nog in ontwikkeling. Elk onderdeel staat op zichzelf, dus het is mogelijk om één, twee of drie delen te bestuderen, afhankelijk van de behoefte van de student. 

In elk deel van de cursus wordt één van de vijf fasen diepgaand bestudeerd. Dit eerste 9-daagse deel behandelt de Houtfase. We leren de betekenis van de Houtfase, gaan in op de functies van de Houtorganen – de galblaas en de lever – en bestuderen vervolgens de vier soorten meridianen voor elk orgaan (hoofdmeridianen, verbindende meridianen, divergerende meridianen en spiermeridianen). Tenslotte worden de acupunctuurpunten in detail uitgewerkt: de uitleg van hun namen, de presentatie van hun klassieke functies en de verklaring hoe ze verbonden zijn met de basisfase die ze vertegenwoordigen – in dit geval Hout – en wat dat betekent voor het gebruik van het acupunctuurpunt in de praktijk.


De stof is volledig gebaseerd op de belangrijkste antieke geschriften van de Chinese geneeskunde. Avihai zal u veel citaten geven, inclusief interpretaties en voorbeelden. Er is uitgebreid aandacht voor het praktische aspect: hoe kunt u uw klinische werk verbeteren en efficiënter maken, gebaseerd op de kennis die u hebt opgedaan tijdens de cursus. Daarnaast worden tips gegeven op het gebied van diagnostiek, acupunctuurtechnieken en voeding. Gedurende de gehele cursus zullen case studies die het onderwezen materiaal illustreren, aan u worden gepresenteerd.


Om de Golden Gate-cursus te volgen, is het niet nodig om kennis van “Stammen en takken” te hebben. Studenten krijgen een bestand met basisbegrippen en verbindingen die ze moeten bestuderen, zodat ze de meest belangrijke verbindingen kunnen begrijpen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat GAN (lever) relaties heeft met DAN (galblaas) op Mens-niveau (vijf fasen), met XIAO CHANG (dunne darm) op Aarde-niveau (takken) en met DA CHANG (dikke darm) op Hemels niveau (Stammen).


Over de docent

Avihai Wolczak begon in 1995 met bestuderen van Chinese geneeskunde in Israël, en ziet zichzelf nog steeds als een student. Hij heeft zowel de functies van de acupunctuurpunten als de “Stammen en takken”-methode onderwezen aan een privéschool in Israël. Hij heeft ook vele onderwijsprogramma's voorbereid. De laatste zeventien jaar heeft hij onderzoek gedaan naar oude Chinese geschriften. Dit onderzoek is de basis geworden van de huidige Golden Gate-cursus, die hij al meer dan 12 jaar in Israël en sinds kort ook in Finland geeft. De cursus is erg populair en heeft vele zeer positieve reacties gekregen.


Reacties van studenten

  • De “Golden Gate”-cursus heeft mij in staat gesteld mijn kennis van acupunctuurpunten te verdiepen en te vergroten. Het leren met Avihai is aan de ene kant een rijke en vloeiende bron van vernieuwde en uitbreidende kennis; aan de andere kant is het een praktisch hulpmiddel dat onmiddellijk in de kliniek kan worden toegepast en toegevoegde waarde en nieuw leven aan de behandeling biedt. Tijdens de cursus is het mogelijk om een dialoog te voeren over onderwerpen die voor iedereen een bron van voortdurende zorg en professionele discussie zijn, of het nu gaat om beoefenaars, leraren of studenten Chinese geneeskunde. Avihai blinkt uit in het opzetten van de cursus op een manier die een vruchtbare en diepe dialoog mogelijk maakt en die gedachte, begrip, conclusies en zelfs nieuwe vragen met zich meebrengt. Zowel beginnende als ervaren behandelaren zullen de resultaten van Avihai's werk zeker kunnen waarderen en er van profiteren, omdat het zowel diepgaand onderzocht is als volkomen trouw aan zijn bronnen. Ik hoop dat iedereen die zich toelegt op de voortdurende ontwikkeling van ons beroep, die geïnteresseerd is in het blijven leren van meer van deze verbazingwekkende kennis, of die zijn acupunctuurvaardigheden wenst te verdiepen en verbeteren, gebruik zal maken van de mogelijkheid om deze prachtige en aangename cursus te volgen, om zichzelf te vernieuwen en opnieuw verliefd te worden. Sterk aangeraden.

  • Ik heb heel erg van je cursus genoten, en ik bedoel zeker "genieten". Ik denk – ik weet het zeker – dat ik tijdens mijn reguliere studie geen enkele leraar heb gehad waarvan ik voelde dat hij zich zo volledig verdiept had in en één was met het lesmateriaal op basis van kennis en diep inzicht. In jouw cursus voelde ik veel stromen van geest, kennis en oud begrip, als berglucht die me duizelig maakte. Je cursus is vol van “spirit” (buiten het materiële ...) – spirit in de aangename en positieve betekenis van het woord – spiritueel. Er waren veel momenten tijdens de cursus waarbij ik mezelf voelde denken aan zeer substantiële zorgen over de Chinese geneeskunde, maar waar ik  – behalve op het gewone niveau van intellectueel begrip – zelden op zo’n diep niveau aan ben toegekomen. Samenvattend: de cursus heeft me aangegrepen en me ook geholpen dagelijkse beslommeringen te boven te komen dankzij spirituele verheffing.

  • Ik heb heel erg genoten van de diepgang van je klas, en van de vele niveaus die je hebt onthuld bij elke bijeenkomst. Dit is precies wat ik zocht: een uitgebreide studie van elk acupunctuurpunt en van de bronnen over elk acupunctuurpunt, naast een breed perspectief met betrekking tot de verschillende filosofieën achter de verschillende scholen van de Chinese geneeskunde. In deze cursus heb ik met het grootste gemak gekregen wat me jaren had gekost om in mijn eentje te leren. Ik waardeer de cursus heel erg, en dank je er zeer voor.


Locatie
Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Tel: +31 346 351755
Taal
Engels
Prijs
€ 1638

[Early Bird tot 15-1-2020; daarna € 1789]; incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2, 3)

Prijs betaling in termijnen
€ 1648

[Early Bird tot 15-1-2020]; incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2, 3)


Termijndatum 1: 13 maart 2020; termijnbedrag 1: € 419,50 [EB]

Termijndatum 2: 8 mei 2020; termijnbedrag 2: € 409,50 [EB]

Termijndatum 3: 4 juli 2020; termijnbedrag 3: € 409,50 [EB]

Termijndatum 4: 30 augustus 2020; termijnbedrag 4: € 409,50 [EB]


OPMERKING: Na 15-1-2020 is het cursusbedrag € 1799 incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2, 3, 5, 6, 8, 9)


Termijndatum 1: 13 maart 2020; termijnbedrag 1: € 457,25

Termijndatum 2: 8 mei 2020; termijnbedrag 2: € 447,25

Termijndatum 3: 4 juli 2020; termijnbedrag 3: € 447,25

Termijndatum 4: 30 augustus 2020; termijnbedrag 4: € 447,25

Vereiste voorkennis

Enige jaren praktijkervaring.

Doelgroep

Acupuncturisten, herbalisten, tuina therapeuten, shiatsu therapeuten met enige jaren praktijkervaring.

Geaccrediteerd door

Accreditatie is verkregen bij NVA (code AT) en NWP (3 punten/dag) en Zhong (categorie 1, 51 NAP).

Accreditatie zal worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen.

© International Lectures | PO Box 1814 | NL-3800 BV Amersfoort | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl