Uncover the natural beauty of the face - The magic of facial and cosmetic acupuncture

Uncover the natural beauty of the face - The magic of facial and cosmetic acupuncture
Uncover the natural beauty of the face - The magic of facial and cosmetic acupuncture
20-22 maart '20; 26-28 juni '20
12:30-18:00 dag 1, 4; 10-17 dag 2, 3, 5, 6

Het gezicht is een open boek.

Als mensen last hebben van diepe emotionele stagnatie en een negatieve kijk op het leven, dan is dat te zien! Je hoeft alleen de lijnen, vormen en kleuren maar te lezen die de onevenwichtigheden weerspiegelen waarmee ze op een fysiek, emotioneel en spiritueel niveau te maken hebben.

Hetzelfde geldt als je open en harmonieus bent: je hebt een gezicht dat je persoonlijke innerlijke harmonie en natuurlijke schoonheid volop laat zien.


Tijdens deze cursus leert u gezichtsdiagnostiek en -naaldtechnieken waarmee u de lichamelijke onevenwichtigheden in het gezicht kunt leren begrijpen en behandelen. Daarbij maakt u gebruik van de innerlijke vreugde en uiterlijke schoonheid van uw patiënten. De behandelmethoden die u leert en beoefent gedurende deze cursus maken diepe emotionele stagnaties en een negatieve kijk op het leven los en ze zorgen voor het openen en harmoniseren op een fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Dit transformatieproces vindt plaats dankzij een unieke combinatie van gezichts- en 5-fase acupunctuur, kruiden- en collageenmaskers en massage technieken.


Diagnose, behandeling en innerlijke rust

Acupunctuur van het gezicht vereist veilige naaldtechnieken en unieke vaardigheden die op een gedegen theoretische basis zijn gebaseerd. Op de cursus werken we met zowel gezichtsspiermotorpunten als met 5-fase acupunctuurpunten om spierspanning, veroorzaakt door emotionele stagnaties, te versterken of los te maken. Met specifieke pijnloze naaldtechnieken en combinaties van bepaalde lichaams- en gezichtspunten keert het gezicht terug naar haar eigen natuurlijke schoonheid. De technieken zorgen ervoor dat het gezicht en de Shen vreugde, jeugdigheid, innerlijke rust en vitaliteit uitstralen door het behandelen van zowel externe pathogenen zoals kou, wind en warmte, en stress-gerelateerde emoties zoals verdriet, angst, zorgen, pijn en frustratie, die stuk voor stuk sporen achterlaten op het gezicht.


Een praktische cursus met veranderende gevolgen

Het teweegbrengen van een verandering van emotionele stagnatie naar natuurlijke schoonheid op zo’n diep innerlijk niveau vergt meer dan een oppervlakkige cosmetische acupunctuurtechniek. Het is een combinatie van de oudste technieken van de Gele Keizer, de Vietnamese 5-fase traditie van schoonheid én de laatste westerse wetenschappelijke kennis over acupunctuur en gezichtsspieren en huidvernieuwing.


Doelgerichte naaldbehandeling met kennis van zowel TCM als de meer moderne westerse benaderingen van de manier waarop de gezichtsspieren en het huidweefsel reageren, hebben veranderende resultaten tot gevolg op een fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Tijdens de cursus zult u deze veranderingen in de praktijk ervaren. We nemen vóór en na-foto's van alle deelnemers, dus u kunt de veranderingen die optreden in uw gezicht als gevolg van de behandelingen tijdens de cursus zelf waarnemen.


Cursusmateriaal / werkboek

Het cursusmateriaal is grafisch zorgvuldig uitgewerkt, zodat u de kennis gemakkelijk kunt leren en toepassen in de klinische praktijk. Gezichtsanatomie, puntlokalisatie en naaldtechnieken zijn goed gedefinieerd voor meer dan 15 gezichtsspieren, voor elke disbalans van het gezicht worden de behandelingsprotocollen tot in detail beschreven. Gezichtsdiagnostiek in relatie tot lijnen, emoties, gelaatsuitdrukkingen, kleuren en gezichtssymmetrie zijn volledig uitgewerkt evenals de manier waarop u gezichtsmaskers en massagetechnieken in elke situatie kunt toepassen.


Het cursusmateriaal is opgezet als een werkboek. U kunt eenvoudig alle details opzoeken, voortdurend uw vaardigheden verbeteren en deze toepassen bij de patiënten in uw kliniek.


Wat kunt u uit deze cursus halen?

Deze cursus biedt u als acupuncturist unieke behandelingsmogelijkheden die meteen na afloop van de cursus kunnen worden toegepast en geïntegreerd in uw reguliere praktijk.

U kunt gezichtscosmetische acupunctuur als losstaande behandeling aanbieden, of u kunt ervoor kiezen om de krachtige naaldtechnieken te integreren in uw normale acupunctuurbehandelingen. Hoe dan ook, uw patiënten zullen een diepe emotionele transformatie ervaren, samen met de vreugde en voldoening van innerlijke harmonie en een mooi gezicht.


Op een persoonlijk niveau leert u uw eigen constitutie kennen en wat de lijnen, vormen en kleuren over ú zeggen, zodat u de behandelingstechnieken ook op uzelf kunt toepassen en van de transformatie kunt genieten.

Gezichtscosmetische acupunctuur is ook populair in de media en bij het publiek, dus u kunt uw nieuw verworven vaardigheden ook zakelijk gebruiken om uw kliniek mee te promoten.


Cursusinhoud

De cursus is opgesplitst in twee gedeelten, zodat u in uw kliniek en werkomgeving enige tijd hebt om de technieken te beoefenen die u in Deel 1 hebt geleerd, zodat u zich veilig en zeker voelt voor u met Deel 2 verder gaat om met naalden gezicht en nek te behandelen.


Om voor optimale leeromstandigheden te zorgen zullen er twee supervisors aanwezig zijn terwijl u de naaldtechnieken aanleert.


Inhoud van Deel 1

Op de eerste dag krijgt u les in de anatomie van de gezichtsspieren en het huidweefsel, en wordt de theoretische achtergrond van het diagnosticeren en het toepassen van behandelingen uitgelegd. We diagnosticeren gezichten, kijken naar gezichtssymmetrie en voeren een eenvoudige behandeling uit om het gezicht te openen.

Dag twee werken we praktisch met verschillende aspecten van het gezicht zoals uitgezakte wangen, het verlies van de lach in het gezicht, hangende oogleden, verkleuringen, kaakspanning en problemen die uit de nek afkomstig zijn.

Dag drie richt zich op gezichtslijnen, waarom we ze hebben, en hoe we ze kunnen behandelen met behulp van naalden, maskers en specifieke massagetechnieken.


Drie maanden pauze tussen Deel 1 en 2

Tijdens de pauze wordt u gevraagd om een reeks behandelingen uit te voeren op één patiënt en een logboek bij te houden met foto's vóór en na de behandelingen zodat u uw vooruitgang kunt vastleggen. De logboeken worden voor evaluatie voorafgaand aan deelname aan Deel 2 van de cursus naar Nicholas gemaild.


Inhoud van Deel 2

Dag vier begint met feedback op de schriftelijke opdrachten en een korte herhaling van de naaldtechnieken die u hebt geleerd bij Deel 1.


Vervolgens bespreken we emotionele problematiek zoals angst, hoe we deze op een dieper niveau kunnen oplossen en hoe we het gezicht met gezichts- en TCM acupunctuur terug kunnen transformeren naar zijn natuurlijke schoonheid. Er worden ook behandelingsvoorbeelden gegeven.


Op dag 5 en 6 zullen de naaldtechnieken worden geoefend waarmee u de gestagneerde emoties kunt transformeren die op dag 4 zijn behandeld. U kunt ook uw eigen patiënten meenemen.

Tot slot zullen de belangrijkste onderdelen van de gezichtscosmetische acupunctuur nogmaals kort worden besproken en samengevat, zodat wij er zeker van zijn dat u vol enthousiasme en vertrouwen klaar bent om deze behandelmethode in uw praktijk toe te passen.


Voorbeeld

In onderstaande YouTube-filmpjes legt Nicholas uit dat als de Liver Qi teveel wordt gebruikt, dat dan als een gevolg daarvan de 'Worry line' zichtbaar wordt in het gezicht als een teken van vastberadenheid, focus en sterke wil.
Na de behandeling is de 'Worry line' verdwenen en de Liver Qi stagnatie in het lichaam opgelost.

1. Behandelplan en definitie van de 'Worry lines' (klik op de afbeelding om te bekijken)


2. Behandeling van de 'Worry lines' (klik op de afbeelding om te bekijken)


3. Resultaat van de behandeling (klik op de afbeelding om te bekijken)

Locatie
Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg

Tel: +31 346 351755
Taal
Engels
Prijs
€ 1145

[Early Bird tot 1-2-2020] incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2 en 3, dag 5 en 6)


OPMERKING:  Na 1-2-2020 is het cursusbedrag € 1255 incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2 en 3, dag 5 en 6)

Prijs betaling in termijnen
€ 1155

[Early Bird tot 1-2-2020] incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2 en 3, dag 5 en 6)


Termijndatum 1: 6 maart 2020; termijnbedrag 1: € 300,00

Termijndatum 2: 8 april 2020; termijnbedrag 2: € 285,00

Termijndatum 3: 11 mei 2020; termijnbedrag 3: € 285,00

Termijndatum 4: 14 juni 2020; termijnbedrag 3: € 285,00


OPMERKING:  Na 1-2-2020 is het cursusbedrag € 1265 incl. koffie/thee/water/lunch (dag 2 en 3, dag 5 en 6)


Termijndatum 1: 6 maart 2020; termijnbedrag 1: € 320,00

Termijndatum 2: 8 april 2020; termijnbedrag 2: € 315,00

Termijndatum 3: 11 mei 2020; termijnbedrag 3: € 315,00

Termijndatum 4: 14 juni 2020; termijnbedrag 3: € 315,00

Vereiste voorkennis

Basis TCM, acupunctuur

Doelgroep

Acupuncturisten, studenten acupunctuur

Geaccrediteerd door

Accreditatie is verkregen van NVA (code AT), NWP (3 punten/dag) en Zhong (Categorie 1, 34 NAP).

Accreditatie zal worden aangevraagd bij Eufom en BAF indien de cursist bij een van deze vakorganisaties is aangesloten.

Een lid van de VNT kan op de leden-site een individuele accreditatie aanvragen

© International Lectures | PO Box 1814 | NL-3800 BV Amersfoort | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl