Kijk in de spiegel

Kijk in de spiegel

Kijk in de spiegel

We bezitten onbegrensde krachten om perfect in balans te zijn met Qi en deel uit te maken van de perfecte schoonheid van het leven, zowel om het te ervaren als om het vorm te geven. Maar wie leert ons hoe we deze onbegrensde krachten kunnen aanspreken? Wie leert ons hoe ze te gebruiken? Hoeveel geheimen van deze krachten zijn in het verleden al aan het licht gekomen? Hoeveel grote geesten hebben de juiste woorden van wijsheid gevonden waarmee we de kleinste glimp van die schoonheid al zouden kunnen aanraken?

En toch, als wij in de spiegel kijken, zien we onszelf alleen zoals we een voorstelling van onszelf hebben gemaakt: een persoon met een naam, geboortedatum, onbekende sterfdatum, die een leven leeft waarvan we denken dat dat het onze is.


Als we alleen maar zouden kunnen zien hoe we verbonden zijn met alles dat ons in de loop van de tijd heeft gevormd. Als we alleen maar konden zien hoe we met deze krachten zijn verbonden. Als we alleen maar zouden kunnen leren hoe we de diepere inzichten in de realiteit van ons leven zichtbaar zouden kunnen maken. Als we alleen maar konden duiken in wat er te leren valt.


Nou, dat kan: we hoeven alleen maar de ogen van leraren te lenen, de woorden van diep begrip, de denkgeesten die ons in verbinding brengen met de wortels en kunst van de natuur van het leven.


International Lectures is altijd op zoek naar docenten en onderwerpen die u kunnen helpen om verbinding te maken met de onbegrensde krachten die zich in u en om u heen bevinden. Het is aan u om in de spiegel te kijken en te zien hoe u bent veranderd nadat u verbinding hebt gemaakt met de wijsheid, begrip, natuur en schoonheid van het leven die deze docenten u te bieden hebben. Het is aan u om een of meerdere onderwerpen te kiezen uit ons september-december programma 2014.


‘Teaching from the roots’ is een 14-daags programma (verdeeld in 4 blokken: 3-daagse in september 2014, 5-daagse in november 2014, 3-daagse in maart 2015, 3-daagse in september 2015) dat u zal helpen bij het vinden van het antwoord op de vraag: wat doet Qi in uw leven, in uw lijf, in uw buurt, in het universum, iedere dag, ieder seizoen, iedere minuut, ieder leven? Het zal u leren hoe u de wijsheid en schoonheid kunt delen en hoe u deze kennis kunt gebruiken om elkaar gezond, puur, vreedzaam en als een zorgzame medemens te laten voelen.

Het zal van u - daardoor - zeker ook een betere behandelaar maken, aangezien ‘Teaching from the roots’ ook de medische klassieke teksten behandelt en hun klinische, pragmatische waarde, en de klassieken in uw eigen praktijk ook zal volgen.


‘Teaching from the roots’ is ontwikkeld door twee gerenommeerde docenten, Elisabeth Rochat de la Vallée en Ken Rose, die het unieke talent bezitten van het zichtbaar maken en delen van onschatbare eeuwenoude geheimen van het leven en om deze te transformeren naar schatten voor uw persoonlijke dagelijkse leven.

Het programma heeft inmiddels een aantal jaar in de Verenigde Staten gedraaid en wij zijn er zeer trots op dat wij in de gelegenheid zijn gesteld, de eerste exclusieve Europese Engelstalige cursus 2014-2015 te mogen organiseren.

Neem alstublieft contact op als u vragen hebt. We zijn altijd bereid om te helpen, en als u een financiële regeling nodig hebt, zullen we daar samen met u uitkomen. Als u iemand meeneemt, kunnen wij u beiden een korting van 10% aanbieden.


Suzanne Robidoux komt over van Beijing om een innovatieve moxa massage behandeling te doceren die u bij vele pijnlijke aandoeningen van het bewegingsapparaat kunt gebruiken. Zij zal meer dan 10 verschillende acupunctuur en moxibustie behandelingen voor lage rugpijn bespreken en ook welke behandelingen kunnen worden gebruikt voor hoofdpijn en migraine.

Suzanne heeft verder ook een ruime ervaring in het gebruik van scalp acupunctuur. Ze zal een 2-daagse cursus geven waarin u zult leren welk behandelingsprotocol en welke naaldtechnieken u het beste kunt gebruiken voor een effectieve behandeling van meer dan 20 fysiologische, neurologische en psychosomatische aandoeningen. De kennis en ervaring van Suzanne Robidoux, die wekelijks meer dan 200-400 patiënten met behulp van scalp acupunctuur behandelt in een Chinese neurologische kliniek, is daarbij van grote waarde.


Tuvia Scott gebruikt abdominale acupunctuur waardoor hij niet alleen patiënten met een pijnloze naaldtechniek kan behandelen maar waarmee hij ook in staat is, lichaam en geest te beïnvloeden, te harmoniseren en opnieuw met elkaar in balans te brengen. Door het concentreren van de acupunctuurbehandeling in de buikregio en het navelgebied kunnen alle delen van het lichaam worden behandeld omdat de energetische flow van het gehele lichaam in dit gebied bij elkaar komt. De behandelingsresultaten zijn fenomenaal. We hebben heel wat uiterst enthousiaste therapeuten gesproken en we kregen veel verzoeken de cursus nogmaals te organiseren.


Yan Schroën’s lessen zijn op vele gebieden van enorme waarde. Hij heeft het unieke talent om zijn kennis van cultuur, historie, taoïstische filosofie, Traditionele Chinese Geneeskunde, biochemie en systeemdenken te kunnen combineren, waardoor hij niet alleen kennis kan relativeren, maar ook verder gaat door het ontwikkelen van nieuw inzichten in de bestaande kennis. Als u in díe spiegel kijkt, zult u de eindeloze mogelijkheden gaan ontdekken die inzicht in de kracht van dynamische systemen u zullen geven.

Natuurlijk, Yan geeft les in TCM, want TCM is in feite systeemdenken. Maar hij gaat verder. Hij heeft bijvoorbeeld een 2-jarige Chinese kruidenopleiding ontwikkeld die meer is dan alleen maar het uit het hoofd leren van kruiden en formules. Hij is ervan overtuigd dat wil je kruiden kunnen voorschrijven, je hun dynamiek moet begrijpen in relatie tot de systemen waar zowel de patiënt als de kruiden deel van uitmaken. We hebben zojuist het eerste jaar van deze nieuwe opleiding beëindigd, en de studenten zijn zeer enthousiast over de nieuwe aanpak. Studenten die bijvoorbeeld in het verleden al eens een Chinese kruidenopleiding elders hebben gedaan, zeggen dat ze nu veel meer kruidenkennis krijgen en een beter begrip hebben van waar ze mee bezig zijn als ze werken met Chinese kruiden.

Yan geeft ook les over wat ‘moderne aandoeningen’ genoemd wordt, zoals autisme, en is in staat om de diagnostische strategieën van de TCM te gebruiken om tot bruikbare subtyperingen te komen binnen het autistisch spectrum waardoor gerichte behandeling met TCM mogelijk wordt.

Hij verdiept zich verder ook in het bouwen van een brug tussen de kennis van traditionele Chinese geneeskunst en de kennis van de reguliere westerse geneeskunde. Dat gaat een stap verder dan het alleen maar inzetten van TCM als een complementaire behandeling. Het gaat om het ontwikkelen van een nieuw systeem dat de bekende westerse en oosterse behandelmethoden in een nieuw perspectief plaatst. Wat zijn de sterktes van iedere methode? Waar kunnen ze worden gecombineerd om elkaar te versterken? Deze nieuwe manier van het kijken naar geneeskunde wordt systeemgeneeskunde genoemd. Yan zal een lezing over dit onderwerp geven en doet dat samen met Herman van Wietmarschen, met wie hij al jaren werkt op het Sino Dutch Centre for Preventive and Personalized Medicine.


Peggy Bosch is psychologe, acupuncturiste en Heilpraktikerin. Dat geeft perfect aan wat voor vlees ze in de kuip heeft! Peggy is op zoek naar behandelingen (westers, oosters of combinaties van beide) voor patiënten die lijden aan psychologische aandoeningen. Ze is bezig met een promotieonderzoek op het gebied van schizofrenie, depressie en slaapstoornissen en heeft een aantal zeer interessante ideeën over hoe slaapaandoeningen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van schizofrenie en wat acupunctuur voor deze patiënten zou kunnen betekenen. Kort gezegd: ze kan u nieuwe inzichten geven bij de behandeling van psychiatrische patiënten en uitleggen hoe acupunctuurbehandelingen van grote betekenis kunnen zijn bij geestelijke aandoeningen.


Yair Maimon heeft een diep begrip van de Chinese geneeskunst en is internationaal vermaard om zijn inzichten in de invloed van de Shen op het lijden en op genezing. International Lectures heeft de laatste jaren het voorrecht gehad om Yair beter te kunnen leren kennen. Dat heeft geresulteerd in een inspirerende samenwerking die ertoe heeft geleid dat we nieuwe wegen aan het ontwikkelen zijn om therapeuten wereldwijd te kunnen bereiken. Natuurlijk zullen we samen meer webinars gaan aanbieden, natuurlijk zullen we Yair voor nieuwe cursussen naar Nederland blijven uitnodigen. En wie weet waar we nog meer mee voor de dag zullen komen! Om te beginnen: in november zal Yair twee cursussen geven: ‘One minute diagnosis’ en ‘The wonderful 12 Jing-well points’. Ter inleiding zullen we binnenkort over deze onderwerpen een webinar organiseren.


We sluiten het jaar 2014 af met Amos Ziv. Hij zal een cursus geven over een zeer effectieve direct toepasbare pijnbestrijdingsmethode, de Meridian Wave acupunctuur, die is gebaseerd op de klassieke TCM meridiaantheorie. Het systeem is onderwezen aan honderden therapeuten die melding maken van de buitengewone klinische betekenis.  Het is met groot succes klinisch getoetst in een gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek aan de Eerste Hulpafdeling van een groot Israëlisch ziekenhuis bij patiënten met acute rug- of nekpijn. De resultaten tonen een vermindering van de totale pijn van meer dan 40% en een toename in spinale flexie-extensie van meer dan 80% in vergelijking met placebo acupunctuur.

Amos zal ook zijn klinische ervaring delen over hoe u optimaal gebruik kunt maken van de hoeveelheid informatie waarmee een TCM-therapeut te maken krijgt dankzij intake, tong- en polsdiagnostiek en palpatie. Hij heeft een helder werkproces ontwikkeld van hoe je praktijk doet in je kliniek, zodat de diagnostische informatie niet chaotisch overweldigend is en daardoor tot fouten kan leiden, maar goed gestructureerd wordt gebruikt en daardoor uiterst effectief kan zijn.


Voor de eerste helft van volgend jaar hebben we Robin Saraswati Markus, Susan Johnson, Sybill Huessen, Alexandros Tilikidis, Yair Maimon, Amos Ziv en Yan Schroën uitgenodigd. Bezoek onze website www.internationallectures.com als u op de hoogte wilt blijven van onze cursussen en toekomstplannen, of als u zich wilt inschrijven voor een van onze cursussen (we hebben een knop ‘inschrijven’ ingebouwd onderin op iedere pagina waarop de cursusinhoud is beschreven).


We hopen dat we u mogen verwelkomen - in het echt of digitaal - op een van onze cursussen.

© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl