Wat kunt u leren van de 12 dieren van de Chinese dierenriem? +++ MET EXCLUSIEVE BONUSSEN +++

Wat kunt u leren van de 12 dieren van de Chinese dierenriem? +++ MET EXCLUSIEVE BONUSSEN +++

Wat kunt u leren van de 12 dieren van de Chinese dierenriem? +++ MET EXCLUSIEVE BONUSSEN +++

Beeld jezelf in dat je duizenden jaren geleden bij een kampvuur zit te luisteren naar verhalenvertellers die oude wijsheden doorgeven over hoe je in harmonie met de natuur kunt leven, de gezondheid kunt verbeteren en ziekte kunt voorkomen. Verhalen die uitgroeiden tot vroege medische teksten zoals de Huangdi Neijing en de Shennong Bencao Jing, en die de artsen destijds een aanzienlijk aantal diagnostische en behandelingsmethoden gaven. Zo bevat de Huang Neijing een enorme hoeveelheid passages die betrekking hebben op het behandelen van de spirit, het afstemmen van behandelingen op seizoensveranderingen en het gebruik van magische spreuken. En van de Gele Keizer is bekend dat hij zelf rituelen en technieken beoefende die waren gebaseerd op een diep inzicht in gezondheid en hoe het lichaam kan harmoniseren met de universele energie.En toch, tegenwoordig is het werken met de spirits om gezondheid en genezing te brengen niet iets dat in de volle diepte wordt onderwezen in de traditionele Chinese geneeskunde. De reden is simpel: de kennis is naar de achtergrond geduwd of volledig geëlimineerd sinds de Culturele Revolutie in de Volksrepubliek China in de jaren zestig van de vorige eeuw. In de daaropvolgende jaren werd zijn kennis verwesterd en daarom bleven alleen de evidence-based delen over, waarbij de spirituele aspecten werden afgedaan als bijgeloof of ouderwets.

Je kunt het als behandelaar prima doen in je praktijk, zonder dat diepe inzicht. Maar je kunt het veel beter doen als je begrijpt hoe je de oude wijsheid kunt gebruiken die duizenden jaren lang is doorgegeven, hoe de ritmes van de natuur een impact hebben op je dagelijkse leven en hoe universele energie en lichaamsfysiologie één zijn.

Wist u dat...?
• CT Holman was één van die therapeuten die zich realiseerde dat hij de Chinese geneeskunst niet in zijn volledige omvang beoefende.

• CT past zijn behandelingen voor een bepaald ziektepatroon aan, afhankelijk van de maand van het jaar, en houdt daarmee rekening met de energetica van het bijbehorende dier uit de Chinese dierenriem. Dit betekent dat zijn behandelingen in de lente en in de winter verschillen. Een voorbeeld: CT kreeg een patiënt in zijn praktijk die last had van chronische indigestie als gevolg van overactief hout op aarde met symptomen/tekenen van gewichtstoename, dunne ontlasting, opgeblazen gevoel, misselijkheid, slechte eetlust, verergerende symptomatiek bij stress, gespannen pols, gezwollen tong met ruwe zijkanten, irritatie lijntjes in het derde ooggebied, bleek in de brug van de neus, knobbeltjes op LV-3, gezwollen en gevoelig bij SP-9. Behandeling van deze patiënt in de maand december zou HT-3 + KD-16 + KD-10 + GB-34 zijn, en in de maand maart zou het LI-10 + ST-25 + LV-3 + ST-43 zijn.

• CT ontdekte dat weerpatronen tijdens de behandeling een belangrijke rol spelen, zoals hij beschrijft in zijn boek Shamanism and Chinese medicine, pagina 318:

Helga, een 65-jarige vrouw, zocht behandeling voor chronische pijn in haar linkervoet. Ze had al maanden pijn aan de bovenkant van haar voet, die erger werd bij het dragen van strakke schoenen. De behandelaar stelde vast dat haar pijn zich op het levermeridiaan bevond en besloot een beproefde behandeling van elektrische stimulatie te gebruiken op Li Gou (LV-5) en Tai Chong (LV-3). Dit had goed gewerkt bij andere patiënten met vergelijkbare pijn en de behandelaar koos voor deze puntcombinatie, ook al was de behandeling in juni en was de levermeridiaan niet actief. De patiënt kwam een week later terug - de pijn was erger.

De behandelaar heroverwoog zijn (mechanische) behandeling aangezien de toestand van de patiënt was verslechterd na behandeling van de levermeridiaan. Aangezien het tijdstip van behandeling in juni was, was de Shao Yin-meridiaan actief. De behandelaar koos daarom punten op de niermeridiaan om de pijn te stoppen. Elektrische stimulatie op Da Zhong (KD-4) en Zhao Hai (KD-6) werd ingezet. Helga keerde een week later terug naar de kliniek en rapporteerde een verbetering van 80%. Hoewel de pijn op de levermeridiaan lag, bleek de niermeridiaan effectiever te zijn doordat de meridiaan open was, op basis van de stammen en takken.

De logica achter Helga's behandelresultaat was niet alleen mechanisch te verklaren op basis van welke meridiaan volgens de kalender open stond. De behandelaar moet de weerpatronen tijdens de behandeling ook herkennen en de redenen begrijpen waarom bepaalde meridianen actiever zijn. Hitte vlamt in de zomer waardoor het water - de botten - uitdrogen. Het water voedt het hout - de pezen - niet. Door punten op de niermeridiaan te prikken, neemt het water toe en worden de botten en pezen gevoed om zodoende de pijn en de ontsteking te stoppen. Het is belangrijk om na te denken over het effect van de zes qi en hoe ze de fysiologie beïnvloeden. De oude sjamanen begrepen de verbinding van het lichaam met de natuur en daarom is kennis van de stammen en takken van het grootste belang voor de behandeling.

(Bron: "Shamanism and Chinese medicine"; met vriendelijke toestemming van uitgever Singing Dragon en auteur CT Holman)

• De cursus “Applying the Wisdom of the 12 Chinese Animals to Acupuncture Treatment” wordt gegeven op 8 en 9 mei 2021. Dit is een perfecte tijd voor studie aangezien het het begin markeert van de Slangenmaand, het begin van de zomer en dientengevolge een tijd waarin lichaam en geest actief moeten zijn zowel als een tijd van volledig bewustzijn. Het is een tijd waarin de natuur bloeit met kleurrijk leven, wat een metafoor kan zijn voor het tot bloei komen van ideeën en het rijpen van je spirituele beoefening. Het is ook het tijdstip waarop de dunne darm en milt actief zijn, wat een enorm voordeel is om informatie te verwerken en het heldere van het troebele te scheiden.

Wilt u meer weten...?
Als u wilt luisteren naar wat CT u te vertellen heeft over de oude wijsheden van zijn verhalenvertellende voorgangers, duizenden jaren geleden, schrijf u dan in voor de tweedaagse webinar op 8 en 9 mei 2021. We weten het, het is niet de setting van een romantisch kampvuur, maar u zult net zo geïnspireerd zijn als de luisteraars van toen, en zelf een echte verhalenverteller worden. U zult hierdoor beter aan uw patiënten kunnen uitleggen hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen, de energieën respecteren die ons gratis en voor niks door het mysterieuze almachtige universum worden aangeboden en beter begrijpen hoe we deze energieën met elkaar kunnen delen.

"Applying the Wisdom of the 12 Chinese Animals to Acupuncture Treatment" wordt gegeven op 8 en 9 mei 2021, 10.30 - 18.00 uur. De prijs is € 314, -. Aan het einde van elke dag is er een quiz. De winnaar van de quiz ontvangt een gratis exemplaar van CT's boek "Shamanism and Chinese medicine".

▶ Als u meer wilt lezen over de cursus

▶ Als u zich wilt inschrijven voor de cursus

Een deel van de tekst van deze mailing is gebaseerd op het boek “Shamanism in Chinese medicine” van CT Holman (Singing Dragon; ISBN print: 9781787751378; ISBN eBook: 9781787751385).

Bent u klaar voor deze geweldige bonussen ...?

● Exclusieve 25% kortingsaanbieding van Singing Dragon
Dankzij uitgever Singing Dragon en CT Holman kunnen we studenten die zich hebben aangemeld voor deze cursus een kortingscode van 25% aanbieden voor het hardcover boek “Shamanism and Chinese Medicine”. Na ontvangst van deze code kunt u deze exclusief gebruiken op de website van Singing Dragon: www.singingdragon.com bij het afrekenen van het boek.● Exclusieve gratis cd-downloadaanbieding van CT Holman
CT Holman geeft elke student die zich registreert voor dit webinar een gratis download-exemplaar van zijn cd "Chinese Medicine Drum Treatments". Deze downloadcode ontvangt u ook nadat u zich hebt aangemeld voor het webinar. Omdat het webinar nogal wat drumwerk omvat, zal de cd uiterst nuttig voor u zijn.


© International Lectures | Noorderhoofd 101 | NL-3846 JV Harderwijk | T: +31 611269709 | E: info@internationallectures.nl